lördag 26 september 2015

Är det verkligen Lördag?

Jag och sambon titta nyss på varann, och konstaterade att det int alls känns som lördag idag. Inte det minsta.
Men vad gör väl det? Lördagen smiter ju iväg ändå! Jag har jobbat och tränat, sambon har tränat, och så småningom ska vi in till centrum på diverse upptåg.

Igår hade jag tenta, kl.8.30. Var klar kl.9.00. Hur låter det i era öron?
Betyget GODKÄND fick jag iaf!
Vi hade databaserad tenta i bedömningsteori, och provet rättades direkt, så man fick då kolla hur det gick direkt efter att man skickat in provet. Skönt att få allt undan sådär på en gång! Jag tycker det är skitjobbigt att vänta på att tentor ska rättas, då det tar närmare en månad innan man får svar.
Toppen fredag må jag då säga! Och sämre kan jag väl inte påstå att det blev då chefen från badhuset meddelade att jag inte behöver jobba eftersom de måste stänga för dagen. Så jag var helt enkelt ledig efter tentan!

Gårkvällen försvann i ett nafs och likaså denna dag.
Innan vi drar oss ut ur lägenheten ska jag boka resa och boende för min utbildningsresa i Uppsala som är på intågande i början av oktober. Jag berättar mer om utbildningshelgen i ett senare skede.

Trevlig kväll på er!
Ciao

tisdag 22 september 2015

Höst

Nu är verkligen hösten här - regnit, ruggit, och löven ändrar färg.
Men ack så vackert en solig dag!

Förra veckan var det mycket pågång;
Onsdag -  träna + simskolor (3 grupper) + myskväll med tjejer i klassen.
Torsdag - lång skoldag + simträning.
Fredag - suttit länge med skoluppgift + träna + städa + pyssla + kolla film.
Lördag - haft babysim (2 grupper) + varit på vattengympa + tagit hand om sambo som var dålig
              + Date-Night med middag och bio tillsammans med några tjejkompisar.
Söndag - handla mat + träna + umgåtts med sambon


Igår var istället en väldigt oproduktiv dag. Hade inga lektioner/föreläsningar men satt hemma och arbetade på en skoluppgift. Tränade på Iksu, vek kläder, och surrade med sambon om lite allt möjligt.

Har sovit rätt okej inatt, även om inte lika länge som normalt.
Åt frukost i lugn och ro, då vi inte hade nån lektion idag heller, och njuter nu av lunchkaffe!

Jag hade tänkt cykla in till stan och spana på lite grejer idag, men regnet börja plötsligt ösa ner. Så inte det inte. Kanske det lättar upp snart så man kan trampa iväg utan att bli dyngsur!
 Tills dess har jag lite skolarbete att ta tag i, så det är väl bäst att bara bestämma sig för att göra det nu.

Ha en trevlig tisdag!
Ciao

tisdag 15 september 2015

Babysim och poolhäng

Ikväll hade vi babysim instruktörer en infoträff för de familjer som ska börja gå på babysim hos oss på Iksu. Riktigt mysigt och roligt. Jag pladdrade på som vanligt och fick tunghäfta däremellan när jag sökte ord. Jag verkade säkert extremt vimsig, men man vill ju ha sagt så himla mycket så ibland blir det bara soppa av det hela, inget sammanhang och konstigt helt enkelt. Nåväl, hade föräldrarna blivit riktigt virriga så hoppas jag att de frågar vartefter de undrar något!

På tal om babysim är jag extremt sugen på poolhäng, värme och dykning. Jag avundas de som nyss har kommit hem från semesterresor och avundas de som snart åker iväg! Månne det är min tur snart?!

I helgen har jag hunnit jobba på Ersboda fredag + lördag, var på sittning med SMISK (Studenter Med Idrott Som Kompetens), och sålde grejer på campusloppis i söndags. Vi fick även fikabesök på kvällskvisten, av David och Julia. Bra helg!

Igår var jag på föreläsning på förmiddan, cykelpass på Iksu på eftermiddan, laga mat, städade och vikte tvätten, tills det blev en vända till Iksu igen - gymmet denna gång. Och kvällen avslutades med ett avsnitt av serien True detective med sambon.
Denna dag har sett ut likadant;
Föreläsning på förmiddan
Iksu på eftermiddan (IW-indoor walking)
Laga mat
Iksu - infoträff för babysim
Och jag inväntar sällskap av sambon för att se ett serieavsnitt innan läggdags.

Det är på nåt vis rogivande och härligt att bara få sitta nära varann på kvällen, och göra i princip vad som helst eller ingenting, bara man får va tillsammans, va nära. Så oavsett om det är serietittande, eller något annat meningslöst eller meningsfullt, så är det ett fint och underbart avslut på dagen. Att bara få va tillsammans.

Tror jag avslutar tisdan med den kärleksförklaringen,
Sov gott!
Ciao

torsdag 10 september 2015

Varför jobba -

- om man inte får lägga pengar på något man har trånat efter?
Lite så tänker jag kring en ny telefon när min gick sönder för några veckor sedan.
Den är sådär irriterande sönder, sprickor i skärmen, hänger upp sig så man måste starta om den nu som då, går inte att ringa ibland, får fnatt med olika ljud, lite sådär irriterande alltså. Den är "tyvärr" inte fullt så dålig att jag EGENTLIGEN är i akut behov av en ny, men idag kom jag till att kanske jag har gjort mig förtjänt av en ny mobil?

Om det blir ny telefon, så är det OnePlus2 som gäller.
I'll let you know!

Nåväl, torsdag - och jag har pluggat lite, ätit gott och ska strax bege mig till Iksu. Lite cardio + gym. Sen ikväll får vi komma till blivande nya lägenheten och mäta lite olika utrymmen. Så vi får lite koll på hur vi ska planera flyttlasset från Finland, bland annat. Nu är det bara 7 veckor kvar tills vi hoppeligen får flytta! Nästan så man ser ljuset!

På tal om ljuset ska jag bege mig ut i solen nu.
Ha en bra dag!
Ciao

onsdag 9 september 2015

Kärt återseende

Träffade på en saknad kollega från Iksu idag!
Har inte sett henne på hela sommaren, och flera kollegor hoppas jag få återse snart.
Månne chefen skulle fixa till nån typ av Kick Off inför höstterminen?
Ska mejla henne om saken nu ikväll när jag väl har det i huvet.

Idag blev det väckning samtidigt som sambon, även om jag var ledig idag. Men jag utmanade frukostmagen och gick ut på en promenad innan. Ve och fasa. Det gick 20 min och det knep till ordentligt i magen! Där var det då. Bara att vända hemåt innan illamående slår till.

Efter älsklingsgröten (vanlig fiberberikad havregrynsgröt, med lite salt, lite socker, mycket kanel och havremjölk upp till kanten på tallriken) och kaffekoppen började jag skriva på första skoluppgiften för denna höst. Vi ska göra en bedömningsplan - tydliggöra kunskapskrav, för att lättare veta vad man som lärare ska bedöma och hur man ska bedöma eleverna. Så idag har jag framställt en mall över hur jag ska bedöma ett moment inom kursen Idrott och hälsa 1 för gymnasiet. Det ni! På fredag samlas vi i mindre grupper för att ge varandra feedback på våra bedömningsplaner.

Jag måste bara meddela att det blir mer och mer tydligt att vi har en inneboende från Finland (katten) för hon satte sig nyss och slickade i Rogers glas med konjak. Och verkade inte det minsta brydd.. Nu sitter hon slickar runt flaskhalsen.

Sådär träningsmässigt var jag på ett cykelpass innan lunch och ikväll var jag på CX. Lagom lite/mycket för idag, med denna rethosta.

Roger sitter som bäst och spelas PS, med en jobbarkompis, och jag ska lacka naglarna!

Grått, turkost, lila, orange eller rosa?
En färg per finger och tå kanske?

Gonatt på er,
Ciao

tisdag 8 september 2015

Rutiner

Tjaa, jag har kommit igång med både skola och jobb. Träningen får en mjukstart efter senaste Finlands-vistelse, eftersom sambon gav mig en rethosta av ondo. Värst var det i helgen, så det börjar släppa lite nu. Sambon har varit dyngförkyld i närmare 3 veckor, men jag "klarade mig" med lite hosta, den är bara så irriterande. Fullständigt onödig. 

Helgen gick alltså i vilotecken, men jobbet körde igång med rivstart på måndag. Jag jobbade både i mndags och idag på Ersboda Bad & Gym, från kl.06:30, så jag börjar närma mig väckning i stil med jobbet hemma på bageriet. Inte världskul men jag har inget emot det heller. Det är egentligen skönt att få komma igång tidigt! Jag kan aldrig sova längre än till 08:30, även om ja inte har alarm, det är som en magisk gräns. Oftast vaknar jag innan det men kan somna om. När jag väl har vaknat så är jag vrålhungrig, slår aldrig fel. Jag kan inte gå ens 30 min utan föda från att jag har vaknat, jag blir illamående av hunger. Mat är gott, och frukost är bäst!

På tal om mat - dags för kvällsbit!

Godnatt
Ciao

fredag 4 september 2015

TGIF?

Jag känner lite såhär, om man redan nu (med tanke på skolstart/tillbaka på jobbet efter semestern) börja uttrycka *TGIF!!* så tror jag man kommer ha en tuff vinter framför sig.

Jag tycker nästan det är roligare in i veckan, då vet jag vad jag ska göra, på helgen är det ju öppet läge förutom då jag jobbar. Det ställs nästan "krav" om jag får uttrycka mig så, att man borde göra något häftigt/extra roligt/ovanligt de gånger man har nån dag ledigt. Känner ni någon sådan press?

Man ska åtminstone fika/luncha/äta middag och ta en drink/festa med folk (andra än hemfolket). Det ska bokas in en massa händelser. Är det okej att bara sitta inne, hemma, med sambon och katten hela helgen? JAG tycker det är LYX! Att inte ha en enda grej på agendan.

Jag är för det mesta en rastlös person, och har helst saker pågång, nästan jämt. Ibland vill jag ändå kunna stänga av allt och bara va. Men runt omkring en cirklar alla dessa händelser - som man "borde va med på", eftersom man inte gör något annat just då. Ibland vill man bara kunna ta avstånd, stanna hemma, och inte behöva få en hög med frågetecken från de som bjudit med en på evenemang av olika slag om man inte dyker upp.

Det här var då en tanke som slog mig nu inför höstens alla händelser som folk börjar boka in i sin kalender. Försök att inte lova bort er på allt för mycket nu, så ni inte hinner ta hand om er själva, lagom är bäst :)

Jag har inte riktigt hunnit varva ner från sommarlovet. Det har varit mycket resande mellan Finland och Sverige, jobb av många olika slag och en massa projekt pågång däremellan. Så även om jag haft en del dagar ledigt från jobb i sommar så har mycket tid gått åt till resten av allt som ska göras. Resandet tar ju tid det med. Men jag har haft en otroligt härlig sommar, och udda sådan, alltså i vanlig ordning. (Sommaren 2013 jobbade jag på Rhodos hela sommaren, sommaren 2014 jobbade jag delvis på Kreta och delvis i Finland, och så denna sommar då - delvis i SWE och delvis i FIN. Kanske jag kan hålla mig till Sverige nästa sommar?)

Vår korridor är fullproppad med folk igen, och katten njuter av att titta på när de lagar mat. Hon är inte dum hon, som sätter sig precis vid fötterna vid den som står vid kylen/spisen.. Kan ju hända att nåt trillar på golvet!

Nu ska jag läsa in mig lite på nyhetssidorna här i SWE, och njuta av min kaffekopp.
Ha de gott!
Ciao






torsdag 3 september 2015

Vad gör vi? Nu kör vi!

TILLBAKA PÅ UNIVERSITETET!
skolstart i tisdags..
Ja vad ska man säga - en överraskning var det. Att plötsligt sitta i föreläsningssal igen.
Överraskande var även att jag klarade en 9-15 dag utan att bli trött. Men man var väl så upprymd inför att få träffa alla igen osv, så man var på helspänn hela dagen.

På tisdan var vi ännu ganska möra efter allt resande (kom till FIN på sönda natt), så vi gjorde minsann inte mycket då på kvällen. Det fick räcka med en kaffe hos Julia och David i deras nya lya. Dom kommer få det riktigt mysigt!

Igår hade vi föreläsning endast på förmiddan, så jag åkte iväg och handlade efter lunchen. Efter det tog jag ett cykelpass på Iksu, och umgicks med sambon resten av kvällen.

Imorse vakna jag riktigt trött, även fast jag sovit 9 timmar, men jag undrar om det helt enkelt blev för länge? Nåväl, vi testar med en kortare natt nudå!
Idag har det varit välkomstmässa på campusområdet, för alla nya studenter, så man knep väl nån chokladbit och kaffekopp, och en hel massa broschyrer.

Efter skolan trampa jag till Iksu i vanlig ordning, på Indoor walking + CX. För er som inte vet vad det är för träning så sker Indoor walking på crosstrainer, och CX är förkortning på CX Worx - som kortfattat är träning för främst bålmuskulaturen.

Nu har vi ätit middag och ska koka kaffe!
Trevlig torsda kväll på er,
Ciao