söndag 15 mars 2015

Underbara sol

Det har varit riktigt härligt väder hela helgen och våren verkar va påväg!
Varje dag känns bättre att vakna upp till än gårdagen!

Vi har ganska nyligen vaknat till liv idag (kl.10) och njuter av morgonkaffet än. Och jag bannas över vår boendesituation lite, eftersom folket här tar med sig tallrikar och grejer till sina rum, och tydligen lämnar de där också. Så när man ska ha en skål till frukostflingorna, som denna morgon, så finns det inga skålar!?
För de som inte vet så bor jag i en studentkorridor, och här bor vi 7 st plus Roger. Man har ett eget rum på ca 20 kvm, eget badrum, men delar kök plus allrum med de andra i korridoren. Irriterande nog, så har olika köksgrejer en tendens att försvinna. Jag har lite svårt att förstå varför ingen vill sitta och käka i det rum som är byggt för det ändamålet, att man istället släpar med sig allt till sitt eget lilla rum, för att sedan släpa med sig allt tillbaka till köket. Inte konstigt att folk inte orkar riktigt hela vägen, och man lämnar kvar grejer på rummet. Nu som då står någon i köket med ett helt hav av disk, och så blir skåpet fyllda igen. Dessa gånger önskar man att man hade helt egen bostad. Förutom detta så har vi det riktigt bra i vår "bostad"!


Denna helg har vi haft besök av Frida och Filip, som har bott hos Julia och David, så vi har umgåtts hela gänget under fredag och lördag. Vi fick idén att sova över även jag och Roger, så vi packade för övernattning fredag till lördag och klampade in med luftmadrassen hos J och D.

På fredag åkte vi och handlade hela bunten, många viljor och vimsigt var det men roligt hade vi! Sen blev det matlagning i timtal och efter att vi fyllt magen var det dags för att skiljas åt, män och kvinnor. Vi tjejer ansåg att, eftersom vi nyligen alla fyllt år, så vore det inte mer än rätt att killarna bakade en födelsedagstårta åt oss. Så vi tog våra vinglas, satte oss i soffan och myste, och killarna occuperade köket. Vi var ganska nervösa eftersom det var smygtyst i köket hela tiden! Oljud är ingen fara, men det är när det blir tyst som man anar oråd.. Efter ett tag tågande männen in med en rosa prinsesstårta med brinnande ljus. Riktigt fin var den, och god!






Efter tårta och kaffe snöade vi in oss på sällskapsspel, och satt uppe till morgonkvisten med bubblande skratt, lite vin och whiskey. Vi rekommenderar varmt 'Ryktet går', ett spel som passar alla, ung som gammal! Vi kunde inte riktigt släppa spelet ännu på kl.5 på natten, så var tvungna att köra några omgångar ännu på lördag kväll.





Varför vi övernattade hela gänget var både för att man inte behöver hitta ett sätt att ta sig hem mitt i natten och böka med det, men mest för att vi alla får vakna upp tillsammans och käka frukost hela gänget. Riktigt mysig helg!

Igår, lördag, hade vi tjejer på min klass bokat in en fika på stan. Så jag avvek från finländska sällskapet nån timme för att njuta av en mäktig sallad på Café Göteborg här i Umeå. Supergod var den! 




Efter den monsterlunchen och babbel med härliga klasskompisar, hämtade Roger mig och vi åkte tillbaka till våra finnar igen! Filip skjutsade vi till hamnen och vinkade av honom på eftermiddan. 
Lördagskvällen erbjöd pizza och melodifestival, och vi sa adjö till Frida, som åkte till färjan imorse.




Nu är det dags att ta sig ut i solskenet,
Ciao


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar